nordflaggermus-flaggermus

Flaggermusen (Chiroptera) kan ligne på en liten mus med vinger. Den er derimot ikke en gnager, noe som er tydelig om man ser på tannsettet. Flaggermusenes vinger består av en tynn flyvehud mellom forbeina, bakbeina og halen. De er nattaktive, og bruker ekkolokalisering med høyfrekvente lyder for å navigere. Flaggermusen er et pattedyr, og er det eneste pattedyret som kan fly.

Flaggermus i Norge lever kun av insekter.

Levevis

Flaggermusen bosetter seg gjerne i boliger, på loft eller bak en løs vegg. De er som regel i kolonier og har man en koloni på loftet merkes dette vanligvis ved at man hører lyder om kvelden når de skal ut å fly. Man kan også finne ekskrementer som kan forveksles med muselort.

Bekjempelse

De er ikke helt ufarlige, men gjør ingen skade på boligen. Prøver du å fange dem kan de bite, da skal en være klar over at det kan regnes som sannsynlig at norske flaggermus kan være smittet med rabies. Man bør derfor alltid benytte hansker. Dette gjelder spesielt om man kommer over dyr som oppfører seg unormalt.

Flaggermusen er fredet ved norsk lov, men man kan fordrive dem ved å legge ut sterk lukt og deretter tette mulige innganger. Tetting bør gjøres fordi flaggermusen i mange tilfeller vender tilbake.

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende og gratis befaring

Ring oss på vår døgnvakttelefon 33 33 00 00, eller fyll ut skjemaet til høyre på siden så tar vi kontakt med deg.