Avdelingskontor på Råholt feirer 1 år.

 

IMG_3783I disse dager er det nøyaktig et år siden avdelingskontoret på Råholt åpnet. Det hadde blitt en realitet at hovedkontoret på Økern Torv i Oslo, var blitt for lite. Den stadige strømmen av kunder fra Øvre Romerike gjorde at det var naturlig å legge det nye avdelingskontoret til Råholt. Det første kontoret vi leide ble for lite og i oktober i år ekspanderte vi og leide et større kontor. Fremdeles har vi tilholdssted i Solumgården ved Esso på Råholt, men nå i større, lysere og trivelige lokaler. Vi har opplevd en jevn strøm av kunder, mange oppsøker oss direkte på kontoret med sine spørsmål. De fleste som kontakter oss direkte her, har tilholdssted i Ullensaker, Gjerdrum, Nannestad, Eidsvoll og Hurdal. image1

Det er tydelig at mange er opptatt av å forebygge mot skadedyr også, stadig stikker det noen innom for en hyggelig prat om hvordan de selv kan forebygge mot ubudne gjester. Vi gir gjerne råd og oppfordrer flere til å stikke innom oss for en hyggelig prat. Et godt råd kan aldri gis for ofte.

På våren og i sommer har mange fortvilte hytte-eiere kontaktet oss fordi de har opplevd invasjon av både maur og veps.  Det samme har for så vidt vært gjeldende for huseiere i distriktet også.

veggdyrPå sensommeren og i høst har det dessverre vært mange tilfeller av de typiske feriegjestene vi får med oss hjem i bagasjen etter ferie i sydligere og mer eksotiske strøk, nemlig veggdyr og kakerlakker. Disse utrivelige gjestene har forvoldt mye ubehag blant beboerne på Øvre Romerike.

Mange har kanskje tenkt at mus og rotter er et typisk by-problem, men det stemmer altså ikke. Man kan kanskje se mus og rotter vell så ofte på landet, men de vekker betydelig mer mouse-385095_1920oppmerksomhet i et bymiljø, fordi det er så tydelig at de ikke er et naturlig innslag der. Kommunene som tilhører distriktet Øvre Romerike er å regne som landbrukskommuner og med landbruk fører det også med seg en del skadedyr. Alle bønder har skadedyrkontroll implementert i internkontrollen, men stadig flere og flere ønsker å benytte seg av fagfolk for å sikre seg best mulig.

Ta vare på naturen

Vi har opplevd flere henvendelser fra landbruket det siste året og vil i 2016 ha landbruket som en av våre satsningsområder.
En av våre teknikere vil derfor i 2016 jobbe primært ut mot landbruket. Her vil vi tilby desinfisering av grise- og hønsehus, skadedyrkontroll for rotter og mus, treskadeinsekter, maur og selvfølgelig fuglesikring. Andre problemstillinger er selvfølgelig relevante, særlig problemstillinger som omhandler forebyggende skadedyrkontroll som vil være et av våre satsningsområder i landbruket.

De tre ansatte som tilhører avdelingskontoret på Råholt har hatt et hektisk år og dermed har det vært nødvendig å ansette en servicetekniker til på laget.
Vi ser frem til nye og spennende utfordringer på Øvre Romerike i 2016.